Vanliga frågor om distanskurser

Hur får jag tillgång till min kurs?

Efter att du fyllt i din anmälan till kursen får du dina inloggningsuppgifter av oss, vanligen inom 24 timmar på vardagar. Sedan kan du logga in och sätta igång direkt med dina studier! 

Vad betyder egentligen När du vill - Var du vill - Hur du vill?

När du vill = du har inga datum eller tidpunkter att förhålla dig till. Du kan logga in mitt i natten eller en stund på dagen.

Var du vill = du har inga kurslokaler att åka till utan kan studera hemma, på tåget eller på jobbet.

Hur du vill = du kan läsa, lyssna, eller se videoklipp. 

Du kan använda olika verktyg för din utbildning: dator, smartphone eller surfplatta.

Distanskurserna är upplagda för att passa flera olika inlärningsstilar.

Hur fungerar en onlinekurs?

Du loggar in med användarnamn och lösenord.

På webben finns videos, ljudfiler och vidare information med tips om andra hemsidor, bloggar eller videoklipp i ämnet. 

Du har tillgång till kursen under dubbla utbildningstiden. Det innebär att om du läser en 15 veckors kurs, så har du tillgång till kursmaterialet i 30 veckors tid. 

Inträffar något under din kursstid, som påverkar din möjlighet att studera, så är du självklart varmt välkommen att höra av dig.  

Jag gillar inte att läsa långa texter

Våra distanskurser är upplagda så att den ska passa olika inlärningsstilar.

Du kan välja att bara läsa de korta sammanfattningarna och få en grundkunskap i ämnet. 

Du kan välja att lyssna till en ljudfil med sammanfattningen eller fördjupningen eller så kan du välja att se ett videoklipp i ämnet som ger dig den viktigaste informationen på ett lättillgängligt sätt. 

Vi är flera som vill studera tillsammans - hur ska vi göra?

Om du vill köpa samma distanskurs till flera medarbetare, så är det bara att höra av dig till oss så hjälper vi er skapa dessa konton och så får ni en samlad faktura.

Vi hjälper er gärna med tips för att komma igång med era studier, med goda råd och saker att tänka på när man studerar tillsammans.

Kan jag studera på min surfplatta? Eller på min smartphone?

Distanskurserna har anpassats så du har tillgång till utbildningen både via olika smartphones och surfplattor. Det enda du behöver tänka på är att du har en internetuppkoppling. 

Läs texten på din hemmadator, lyssna på ljudfiler i din telefon på bussen eller se ett videoklipp på din surfplatta medan du äter lunch på kontoret. 

Vad händer när distanskursen är slut?

När det börjar närma sig datumgränsen för när din kurs tar slut, får du ett mail som påminnelse om att kursen närmar sig sitt slut och ett erbjudande med de fortsättningskurser vi erbjuder. 

När kursen är slut har du tillgång till materialet på webben i ytterligare lika många veckor som kursen varade, det vill säga för en kurs på 15 veckor har du tillgång till kursmaterialet i ytterligare 15 veckor efter kursens slut.

Du får också ett diplom efter avslutade studier. 

Hur lång tid tar det att genomföra distanskursen?

Varje distanskurs består av ett antal ämnen eller moduler. 

Vi räknar med att du hinner, orkar och vill läsa en modul i veckan ungefär.

Du har dock åtkomst till materialet på webben dubbelt så länge, för vi människor drabbas av såväl sjukdomar, deadlines på jobbet och andra oförutsedda händelser som drar ner på studietakten. 

Du har självklart möjlighet att studera snabbare om du vill, men om kunskapen ska landa på riktigt bör du låta innehållet sjunka in och inte skynda på kunskapen. Ta dig tiden att istället testa nya förhållningssätt i din ledarskapsvardag och reflektera kring vad som hände och vad du lärde dig av det. 

Jag glömmer bort att studera - hjälp!

Eftersom detta är en frivillig, privat distanskurs på webben, finns ingen lärare som muttrar om du inte dyker upp eller kommer försent.

Men du får veckovisa påminnelsemail om att det är dags att logga in för att studera nästa del. Utbildningstakten är ett ämnesområde per vecka. 

Mina inloggningsuppgifter fungerar inte?! Jag har glömt bort mitt lösenord!

Om du glömt ditt användarnamn eller lösenord, så finns det en länk till att återställa dessa direkt på inloggningssidan. 

Om din inloggningsuppgifter inte fungerar så är det bara att du hör av dig till oss så hjälper vi dig. 

Hur är distanskurserna upplagda? Bygger distanskurserna på varandra eller kan jag välja vilken kurs jag vill?

Vi som skapat kurserna har tillsammans mer än 100 års erfarenhet som bl a projektledare, avdelningschef, vd och coach. När vi tog fram distanskurserna du hittar på Kurs.se spånade vi fram ämnen som vi tyckte var viktiga att en ledare skulle kunna utifrån vilka problem du som ledare träffar på under din ledarskapsvardag. 

Vi tyckte också att innehållet i distanskurserna skulle vara praktiskt tillämpbara och därför har vi många modeller, tänkvärdheter och praktiska exempel från vår ledarskapsvardag med i utbildningen. 

Är du ute efter en djupdykning i någon av ledarskapsteorierna, kommer du inte att hitta det hos oss. Det finns i så många andra ledarskapsböcker. Vi vill ge dig det bästa av det bästa och lite av mycket (i motsats till de mer teoretiserande utbildningarna där man lär sig mycket om en liten del). 

I Ny som Chef hittar du ämnen som måste finnas på plats först innan resten kan falla på plats. 

Så ämnesvalet i varje distanskurs är noga utvalt utifrån prioritet och bygger på varandra. Därför är till exempel "Kommunikation" första ämnet i distanskursen Ny som chef för "Utan kommunikation - Ingen relation!"

Måste jag vara chef för att ha nytta av kurserna?

Ledarskap är en relation, inte en formell befattning- därför riktar sig utbildningen till dig oavsett om du idag är chef eller inte. 

Ett aktivt, medvetet ledarskap börjar inifrån - det avgörande för din framgång är vad du gör, men framförallt hur du gör det. 

Kurserna ger dig praktiska, beprövade metoder för vad du behöver göra och varför, men också tips baserade på år av erfarenhet om hur du förhåller dig för att lyckas som ledare. 

Här får du kunskapen du behöver vare sig det handlar om att få en stor koncern, idrottslaget eller familjen att fungera som ett välsmort team. För i grund och botten, måste du kunna leda dig själv, för att kunna leda andra.

Kan jag få ett kursintyg eller diplom efter avklarade studier?

Efter att du studerat alla ämnesområden i din distanskurs samt svarat rätt på alla frågor i proven får du ett diplom. 

I indikatorn för avklarade studier, i listan över moduler och avsnitt, ser du hur stor andel du klarat av. 

När indikatorn visar att alla studier är klara skapas ditt diplom automatiskt. Skulle tekniken mot förmodan trilskas, så är det bara att skicka oss ett mail med en önskan om ett diplom. Det skickar vi direkt till din e-post. Bara att skriva ut och rama in!