Lek med kikare

Jag har haft förmånen att leka med vuxna och barn i över 25 års tid i Europa, Nordamerika och Asien. Det har varit allt från ledningsgrupper i multinationella företag till skolklasser med barn. Som någon har sagt, leken är ett förhållningssätt till tillvaron. I leken är alla lika, den inbjuder till närvaro i nuet och till gemensam glädje.

Ingen av lekarna jag jobbar med handlar om att tävla eller vinna över någon annan. De bygger alla på principen att leva med ett öppet och kärleksfullt hjärta och att låta det inre barnet få svängrum. De kan användas som en stunds förnöjelse eller med djupare syften såsom kommunikationsträning eller att bygga relationer. Det sägs att den gamle greken Platon ska ha sagt: “Jag kan lära mig mer om en människa under en timme av lek än under ett år av konversation”. Den finske hjärnforskaren Matti Bergström hävdade i sin tur att han funnit bevis i hjärnans fysiska struktur för att lek var vägen mellan kaos och ordning. Så lek kan onekligen ha många dimensioner.

Detta är den första versionen av denna handbok och jag planerar att uppdatera den med fler lekar, mer tips kring att leda lekar och annat smått och gott framöver. Om du vill hålla dig uppdaterad om framtida uppdateringar, vänligen gå till markusamanto.com/lek och fyll i din mailadress där så får du ett mail när jag gör uppdateringar.

Om du anlita mig för att till exempel leda en leksession med dig och dina kollegor, en interaktiv föreläsning om ledarskap, gruppdynamik eller kommunikation, eller kanske en kurs i att leda lekar, använd kontaktformuläret.

Jag har sammanställt flera av mina lekfavoriter i eBoken "Skattkistan för leksugna". Du kan ladda ner den helt gratis här i olika format.

Ladda ner från iBooks på iTunes
Ladda ner från Google Play
Ladda ner som PDF

Den är för närvarande i sin första version och jag planerar att utöka den efter hand. Om du vill få ett mer när det finns en mer fyllig version tillgänglig, fyll i formuläret nedan.

Prenumerera på uppdateringar

* obligatoriskt